lørdag 7. mai 2011

Cumin - Kummin - Karve - Spisskummen

I krydderoppskrifta vår har vi skrevet at vi skal bruke cumin. Cumin er det samme som krydderet spisskummen og må for all del ikke forveksles med kryddere kummin som er karve. For å gjøre det hele enda mer forvirrende er også spisskummen og spisskarve det samme, så i krydderoppskrifta kan du enten bruke cumin, spisskummen eller spisskarve, men ikke kummin!

Krydderfrøene ligner utseendemessig, og kan forveksles. Oversettere av kokebøker og matjournalister har bidratt til å forvirre. Spisskummen er hyppig brukt over hele India i all slags retter, og introdusert i vesten sammen med interessen for eksotisk mat, her i Norge er den best kjent som krydder i nøkkelost. Kjenner man duft og smak, er det vanskelig å ta feil mot karven, som vi bl.a. kjenner fra akevitt og surkål (fra Wikipedia).


Og det var dagens lille oppklaring =)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar