lørdag 30. april 2011

Tortilla

Nå er oppskriftene testet ut, og vi har stort sett blitt enige om oppskriftene vi skal bruke på salgsdagen. Her kommer den første oppskriften på tacolefser. Denne oppskriften inneholder sammalt mel som er et sunnere alternativ en vanlige tacolefser, dessuten inneholder den ingen tilsetningsstoffer.

Ut fra denne oppskriften lager vi 10 tacolefser:

3 dl sammalt hvete grov
4,5 dl siktet hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts salt
2 ss rapsolje
2,5 dl lunkent vann

Ha vannet i en bakebolle, tilsett sammalt mel, bakepulver, olje og salt. Tilsett litt og litt hvetemel til du har en ganske fast deig og kna deigen godt.

Del deigen opp i emner i så mange tacolefser du vil ha. Vil du ha store lefser kan du  dele i 8, men om du vil ha mindre kan du dele i 10. Bare husk at om de skal stekes i en stekepanne så er det greiere med litt mindre lefser så de ikke bli for store for panna.  Form hvert emne til en bolle, og la bollene hvile under et håndkle i 15 min.

Kjevle ut emnene, bruk litt hvetemel til utkjevlingen. De skal være runde og så tynne som mulig.

Stek emnene i en stekepanne uten smør eller olje. Ikke stek de forlenge, da blir de harde. Det holder med 1-2 min på hver side.  Etterhvert som lefsene er ferdige kan du pakke dem inn i aluminiumfolie, da holder de varmen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar